24h enduro dirka 2016

24h enduro race

Leto je bilo hitro naokrog in Pletenka se je že četrtič odpravila na 24-urno dirko v Nemčijo. Tokrat v popolni postavi SOLO-SOLO oziroma JAZ pa JAZ.

ata

Pot je bila slinasta, polna dežja in zastojev na cestah, kampše 10 km pred ciljem je lilo kot iz škafa in mi kodralo živce, kako bom v blatni čorbi postavil svoj bazni tabor. Na prizorišče prispem okrog 20:24, po prijavi mi čudežno dodelijo isti prostor kot lani in čudež je tudi ta, da je kamp suh.

 

 

 

 

Noč je bila hladna, da me je kljub dvema dekama kar pošteno hladilo v mojem avtohotelu. V soboto zjutraj sledi standardna procedura – prijava na dirko in tehnični. No, do štarta dirke ob 12. uri je še nekaj časa in tako za dobro uro skočim med koce. Vedno večji direndaj pred samim štartom prekine dež, ki na srečo traja samo 20 minut in ravno prav nafajhta progo za divji začetek dirke. Ko se tako lagodno pripravljam na štart, se mi posveti, da nisem kontroliral pritiska v gumah. Ugotovim, da mi napravica ne deluje več in da je prva popolnoma prazna. Hitro napumpam, a je takoj prazna, ti boga, na dirko sem prišel s prvo predrto. Po glavi mi roji samo to, da je doma še držala, ko sem se nazadnje vozil. Panika! Hitro menjam kolo in še pravočasno priletim na štart.

Zapodimo se po progi, ki je na delih na novo speljana, nekje hitra in odprta, drugod spet speljana skozi grmovje, gor in dol čez drn in strn. Skratka v užitek. Filmček enega od voznikov si lahko pogledate na tem linku.

Kdo bo hitrejši?
Kdo bo hitrejši?
Enduro Langensteinbach
S soncem obsijan – 24h Langensteinbach endurance day

 

Končno popoldan dočakam Evo in Andreja in SOLO postane TRIO. Poskrbita za porcijo toplih makaronov, saj mi hladni, dva dni stari, niso šli več v slast. Kasneje sledi še topla testeninska juhica in že se je dan prevesil v noč, ki kakor je znano, ima svojo moč.

Ekipa postane QUATRO, saj se ji sredi noči pridruži Andre Dünger – Nemec iz konkurenčne ekipe in znanec iz 2015.

Skrbel je zame skozi dolgo noč, me bodril, obveščal o rezultatih, zbudil točno čez eno uro, mi prinesel kavo, porcijo toplih makaronov… Hvala Andre!

nočna

 

Zjutraj me že v dežju v oskrbo prevzameta Eva in Andrej . Zapustila sta me 14. in me dobila nazaj 6. Andre je tukaj še prisoten, saj sproti obvešča o stanju. Kmalu nam je jasno, da je sosed, številka 35, na 7. mestu in 4 kroge zadaj ter da je 5. mesto 5 krogov spredaj. Nič! Obranili bomo 6. pozicijo pa naj stane kar hoče. Nažgem 5 hitrih krogov in pridem na osvežitev, št. 35 počiva. Ko se srečava s pogledi, mu pokimam in on nazaj. Snamem čelado, se osvežim in pričnemo debatirat. Eva mi reče, da 35-ka ne bo šla več na progo. Jaz na skrivaj škilim proti njemu in res čez čas pospravijo motor. Kljub temu ob 11. uri grem na progo, odpeljem zadnje tri počasne kroge, se zahvalim progi, jo pograjam, kjer me je vrgla po tleh, pozdravljam delavce ob progi in srečno zaključim mojo že četrto dirko 24h Langensteinbach.

 

Langensteinbach Ziel
Na cilju oz. zadnjem štempljanju – Langensteinbach Endurance day

 

Lepo mi je, ko me drugi pozdravljajo, mi čestitajo, mi dajejo priznanje, da vztrajam in se ne predajam. Moji rezultati na tej vztrajnostni dirki so 5., 6., 7. in 8. mesto. Letos 6.

6th place
Po zaključku vožnje – 6. mesto med solo vozniki na 24h tekmi

Konec dober, vse dobro.

NIKOLI NISI PRESTAR ZA NOVE CILJE,

NIKOLI NISI PRESTAR ZA NOVE SANJE,

NIKOLI NISI PRESTAR ZA NOVE RAZDALJE,

NIKOLI NISI PRESTAR ZA NOVE POTI!

Miran